Tuesday، ۲۴ Mehr ۱۴۰۳
دو دلیل اصلی وجود دارد که استرس می تواند بر وزن شما تأثیر بگذارد:
۱: تاثیر مستقیم و فیزیکی روی بدن شما دارد.
۲: منجر به تغییر سبک زندگی ناسالم می شود.
وقتی احساس استرس یا اضطراب می کنیم، بدن ما کورتیزول و آدرنالین ترشح می کند. این هورمونها به بدن ما کمک میکنند تا برای موقعیتهای ترسناک آماده شوند و باعث میشوند قلب تندتر بزند و احساس هوشیاری بیشتری داشته باشیم.
اگر اغلب احساس استرس می کنید، بدن شما به طور منظم این هورمون ها را ترشح می کند. با گذشت زمان این می تواند تأثیر زیادی بر بدن شما بگذارد و از نظر جسمی احساس ناخوشایندی داشته باشد و علائمی مانند موارد زیر را ایجاد کند:
مشکلات خواب
احساس خستگی بسیار
سردرد
دردهای سینه
سوء هاضمه و سوزش سر دل
یبوست و اسهال
اختلال در نعوظ
بسیاری از مردم همچنین متوجه می شوند که اشتهای آنها تحت تأثیر قرار می گیرد و در نهایت بیشتر یا کمتر از حد معمول غذا می خورند.
علاوه بر علائم جسمی، علائم روانی مرتبط با استرس نیز وجود دارد، از جمله تحریک پذیری، اضطراب، افسردگی و مشکل در تمرکز. اینها می تواند منجر به بدتر شدن سلامت جسمانی و تغییرات ناسالم در شیوه زندگی شود، از جمله:
خوردن غذاهای ناسالم بیشتر
نوشیدن الکل بیشتر
حذف وعده های غذایی
تا دیر وقت بیدار ماندن
اجتناب از ورزش
استرس و قند خون:
یکی دیگر از جنبه های فیزیکی استرس این است که می تواند بر سطح قند خون شما تأثیر بگذارد. هورمون های استرس آدرنالین و کورتیزول کار انسولین را سخت تر می کنند و این باعث می شود سطح قند خون شما افزایش یابد. افزایش قند خون با تغییرات وزن و شرایط جدی مانند دیابت نوع 2 مرتبط است.
استرس و افزایش وزن
با در نظر گرفتن تمام موارد فوق، تعجب آور نیست که دوره های استرس می تواند منجر به افزایش وزن شود. عوامل خطر مرتبط با استرس برای افزایش وزن عبارتند از:
افزایش اشتها
هوس خوردن غذاهای ناسالم
کمبود خواب
ورزش نکردن به اندازه کافی
همه این عوامل می توانند با سایر علائم استرس ترکیب شوند و مارپیچ منفی ایجاد کنند و منجر به افزایش وزن شوند. به عنوان مثال، احساس استرس به حدی که نمی توانید بخوابید ممکن است شما را از انجام ورزش منظم باز دارد، که به نوبه خود احساس اضطراب و استرس را بدتر می کند، چرخه را تداوم می بخشد و شکستن آن را سخت تر می کند.
استرس و کاهش وزن:
در حالی که بسیاری از افراد در دوره های استرس وزن اضافه می کنند، برخی دیگر وزن کم می کنند.
استرس باعث کاهش اشتها در برخی افراد می شود، به این معنی که در نهایت غذای کمتری می خورند. شرایط اطراف استرس ممکن است منجر به عادات غذایی نادرست شود - به عنوان مثال، اگر در شیفت های طولانی یا ساعات کاری نامنظم کار می کنید، ممکن است زمانی برای آشپزی برای خود پیدا نکنید.
علاوه بر این، هورمونهای استرسی که بدن ما ترشح میکند میتواند متابولیسم ما را تسریع کند و باعث شود سریعتر کالری بسوزانیم.
در موارد شدیدتر، استرس طولانی مدت ممکن است منجر به افسردگی شود که همچنین می تواند باعث کاهش وزن شود.
درمان های استرس:
اگر واقعاً احساس استرس میکنید و متوجه میشوید که بر زندگی روزمرهتان تأثیر میگذارد، ایده خوبی است که با پزشک عمومی خود صحبت کنید. ممکن است متوجه شوید که داشتن مشاوره یا CBT (درمان رفتاری شناختی) به شما کمک می کند تا یاد بگیرید که چگونه با استرس خود کنار بیایید و از الگوهای فکری منفی رها شوید.
همچنین ممکن است بتوانید استرس خود را با مقابله با برخی از عواملی که باعث آن می شوند مدیریت کنید. اولین قدم واقعاً خوب این است که درخواست کمک کنید - برای مثال، از مدیر خود در محل کار، یا از یک موسسه خیریه بدهی که می تواند به شما در مورد نگرانی های مالی مشاوره دهد.
در برخی موارد، دارو درمانی ممکن است درمان مناسبی برای استرس باشد. اگر احساس میکنید که نمیتوانید به تنهایی با استرس مقابله کنید، یا اگر بر زندگی روزمره یا اطرافیانتان تأثیر میگذارد، با پزشک عمومی خود صحبت کنید یا با Mind تماس بگیرید.